O‘QITUVCHILARNING KASBIY AXBOROT TAYYORGARLIGI FANLARI DOIRASIDA KREATIV YONDASHUV ASOSIDA AKT- KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Askarova Zilolaxon Nurmuxamadovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada o‘qituvchilarning kasbiy axborot tayyorgarligi fanlari doirasida  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalariga  (AKT)  asoslangan  kreativ yondashuvlar orqali kompetentlikni shakllantirish va takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi.  AKT-kompetentlik  nafaqat  o‘qituvchining  zamonaviy  texnologiyalardan samarali foydalanish ko‘nikmasini, balki pedagogik innovatsiyalarni ta’lim jarayoniga integratsiya  qilish  malakasini  ham  o‘z  ichiga  oladi.  Ushbu  maqola  AKT-kompetentlikni  rivojlantirish  uchun  kreativ  pedagogik  usullar  va  metodlarni  ko‘rib chiqadi  hamda  bo‘lajak  o‘qituvchilarni  tayyorlashda  zaruriy  strategiyalarni  taqdim etadi.