SUG‘URTA MAXSULOTLARIGA NARXLARNI BELGILASHDA RISKLARNI BAHOLASHNI MODELLASHTIRISH - Abdualimov A. X. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Sug‘urta  mahsulotlariga  narx  belgilashda  risklarni  baholash jarayoni sug‘urta kompaniyalari uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega. Ushbu maqolada sug‘urta narxlarini aniqlashda qo‘llaniladigan asosiy usullar, o‘limlik jadvallari, umr davomiyligi  modellarining  ahamiyati  va  hozirgi  zamonaviy  texnologiyalarning qo‘llanilishi batafsil yoritiladi. Pandemiya kabi global xavf-xatarlar davrida sug‘urta bozorida matematik modellashtirishning roli oshib bormoqda. Mazkur maqola sug‘urta risklarini boshqarish va samarali narxlash tizimlarini yaratish bo‘yicha ilmiy va amaliy ko‘rsatmalarni taqdim etadi.