RELS ZANJIRLARI VA ULARNING ISHLASH PRINSIPI. - Sanaqulov Elyor Shodiyorovich; Haydarova Sevara Erkin qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  temir  yo‘l  zanjirlarining  tuzilishi,  ishlash tamoyillari va qo‘llanilish sohalarini o‘rganadi. Tadqiqot ularning tarixiy rivojlanishi, mexanik xususiyatlari va turli sharoitlardagi ishlash samaradorligini tahlil qilib, ularni bardoshlik  va  samaradorlikni  oshirish  uchun  optimallashtirish  bo‘yicha  tavsiyalar beradi.