QIZAMIQ — BELGILARI, YUQISH YO’LLARI, ASORATLARI, DAVOLASH, OLDINI OLISH - Yusupova Nasibaxon Egamberdiyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Qizamiq (lot. Morbili)  —  o’tkir  infektsion  virusli  infektsiya  bo’lib,  o’ta yuqumli  hisoblanadi.  Kasallik  belgilari  yuqori  isitma,  xarakterli  toshma,  tomoq og’rig’i, yo’tal, organizmning jiddiy intoksikatsiyasi bilan namoyon bo’ladi. Qizamiq bilan har qanday bola, hatto kattalar ham xastalanishi mumkin. Bunda kasallik og’ir kechishi, asoratlar chaqirishi va ba’zan o’limga olib kelishi ehtimoli mavjud.