JINOYAT HUQUQIGA OID JINOIY QILMISHLARNING KVALIFIKATSIYASI - Axmedov Jasur Zubaydulloyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  jinoyat  huquqida  jinoyiy  qilmishlarning kvalifikatsiyasi jarayoni va uning ahamiyati muhokama qilinadi. Jinoyatlarning to‘g‘ri kvalifikatsiyasi qonuniylik, aniqlik va asoslilik tamoyillari asosida amalga oshirilishi kerakligi ta’kidlanadi. Shuningdek, jinoyat tarkibining elementlari – obyekt, obyektiv tomon,  subyekt  va  subyektiv  tomonlarning  kvalifikatsiyadagi  o‘rni  tahlil  qilinadi. Jinoyatlarning  noto‘g‘ri  kvalifikatsiyasi  oqibatlari  va  bu  jarayonda  yo‘l  qo‘yilishi mumkin bo‘lgan xatoliklar ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada jinoyat kvalifikatsiyasining bosqichlari va ularni amalga oshirishning huquqiy asoslari yoritilgan.