ERGASHTIRUVCHI BOG‘LOVCHI VA YUKLAMALAR - Parpiyeva Shohsanam Olimovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Davr  va  fanlarning  taraqqiyoti  tadqiqotchilar  zimmasiga  har  doim  yangimas’uliyatni yuklaydi. Bugungi kunda mamlakatimzda erishilgan milliy istiqlol va jamiyatda yuz bergan ma’naviy – mafkuraviy o‘zgarishlar fanlar, xususan, o‘zbek tilshunosligi  kabi    fanlar  oldiga  muayyan  talablarni  qo‘ydi.  Ma’lumki,  tilda, chunonchi,  uning  grammatik  qurilishida  ham,  millat  ruhiyati  aks  etadi. Prezidentimiz  “Ona  tilimiz  –  milliy  maʼnaviyatimizning  bitmas  tuganmas bulog‘idir.  Shunday  ekan,  unga  munosib  hurmat  va  ehtirom  ko‘rsatish barchamizning  nafaqat  vazifamiz,  balki  muqaddas  insoniy  burchimizdir.”  deb ta’kidlab o‘tganlar. Shunday  ekan,  bugungi maqola orqali  ham  o‘zimizning  ona  tilimiz,    uning  grammatik  qurilishi,  ya’ni  yordamchi  so‘zlar  haqida    fikr  – mulohazalarimiz bilan yondashishni  niyat  qildik.