STARTAPLARDA MOLIYAVIY XARAKATLARNI BOSHQARISH STRATEGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH - Аbdullaev Suxrobiddin Ismoilovich; Ruziyev Baxtiyor Turopboyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  startaplar  iqtisodiyotning  muhim  qismi  bo‘lib, ularning samarali moliyaviy boshqaruvi korxonalar muvaffaqiyatini ta’minlashda hal qiluvchi  ahamiyat  kasb  etadi.  Startaplar  uchun  moliyaviy  boshqaruvning samaradorligini  oshirishga  xizmat  qiladigan  tavsiyalar  ishlab  chiqilgan  bo‘lib,  ular orasida moliyaviy oqimlarni monitoring qilish uchun raqamli texnologiyalarni joriy etish, investitsion jalb qilish mexanizmlarini diversifikatsiyalash, risklarni boshqarish bo‘yicha  zamonaviy  yondashuvlardan  foydalanish  kabi  muhim  jihatlari  ko’rilib, nafaqat  amaliyotda  startaplar  faoliyatini  yaxshilash,  balki  ularning  uzoq  muddatli rivojlanishiga ko‘maklashishga xizmat qiladi.