SHAXSIY KOMPYUTER ARXITEKTURASI VA OFIS JIHOZLARIGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISH - Axmadjonova Iroda Ulug`bekovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Shaxsiy kompyuterlarni ishga tayyorlashv a BIOSni sozlash. 1 BIOS interfeysi va menejmenti haqida 2 Asosiy sozlamalar 3 Kengaytirilgan sozlamalar 4 Xavfsizlik va barqarorlik sozlamalari 5 Parol sozlamalari BIOS interfeysi va menejmenti haqida BIOS-ning  aksariyat  versiyalari  interfeysi  (eng  zamonaviylaridan  tashqari)  ibtidoiy grafik qobiqni ifodalaydi, unda bir nechta menyu elementlari mavjud bo'lib, ulardan siz  allaqachon  sozlangan  parametrlarga  ega  boshqa  ekranga  o'tishingiz  mumkin. Masalan,  menyu  elementi "Boot" foydalanuvchiga  kompyuterning  yuklanishidagi tarqatish  ustuvorligi  parametrlarini  ochadi,  ya'ni  siz  kompyuter  yuklanadigan qurilmani tanlashingiz mumkin.