TEMIR YOʼL SOHASIDA OPTIK TOLALI ALOQA LINIYALARINING AHAMIYATI BEQIYOSLIGI. - Raxmonqulov Jamshid Abdurazzoq oʻgʻli (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya:  Temir  yo’l  transporti,  iqtisodiy  rivojlanishning  muhim omillaridan biri bo’lib, odamlar va yuklarni samarali va tezkor tarzda tashish imkonini beradi. Bugungi kunda, temir yo’l sohasida zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, uning  samaradorligini  oshirish  va  xavfsizligini  ta’minlashda  katta  ahamiyatga  ega. Shulardan biri ham optik tolali aloqa liniyalaridir. Optik tolali aloqa, ma’lumotlarni yuqori  tezlikda  va  katta  hajmlarda  uzatish  imkonini  beruvchi  zamonaviy  aloqa texnologiyasidir. Bu texnologiya temir yo’l sohasida ko’plab afzalliklarni taqdim etadi va uning ahamiyati beqiyosdir.