AKADEMIK LITSEYLARDA MATEMATIKA FANINI O'QITISHDA XALQARO TADQIQOTLARNING O'RNI - Abdullayeva Gulasal Abdumo'minovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya:  Akademik  litseylarda  matematika  fanini  o'qitishda  xalqaro tadqiqotlarning o'rni juda muhim va ahamiyatli. Bugungi kunda ta'lim tizimlarining globalizatsiyasi,  turli  mamlakatlarning  ta'lim  metodlarini  o'rganish  va  ulardan foydalanish  imkoniyatlarini  yaratmoqda.  Bu  jarayon,  o'z  navbatida,  matematikani o'qitish sifatini oshirishga xizmat qiladi. Xalqaro tadqiqotlar, o'qitish uslublarini, o'quv dasturlarini va ta'lim metodologiyalarini baholashda muhim rol o'ynaydi. O'zaro tajriba almashish va eng yaxshi amaliyotlarni o'rganish imkoniyatini taqdim etadi.