HAYOTNING HUJAYRAVIY VA HUJAYRASIZ SHAKLLARI - Muqimova Zilolabonu Davronbek qizi; Maxbubova Ruhshona Oybekjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotasiya:  Ushbu  maqolada  hayotning  hujayraviy  va  hujayrasiz  shakllari toʻgʻrisida koʻplab ma'lumotlar berilgan. Shu jumladan hujayraning asosiy qismlar, Yadro,  organoidlar,  mitoxondriya,  golji  apparati,limbisoma  va  "Hujayra" biologiyaning tirik organizmining eng kichik funiksionalligi tushuntirib oʻtilgan.