ZAMONAVIY PROTSESSORLAR XARAKTERISTIKALARI BILAN TANISHISH VA ULARNI O`RNATISH.INTEL I AMD PROTSESSORLARINI O`RNATISH - Dadajonova Moxinur Azamjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Protsessor. Protsessorning ishlash printsipi. Protsessor  —  kompyuteringizning  eng  muhim  komponentlaridan  bir sanaladi.  Aynan  ushbu  komponentdan  kompyuterni  jamlashni  boshlash kerak. Hozirda  barcha  forumlarda  protsessorlarni  solishtirish  muhokama qilinadi.  Asosan  ushbu  solishtirishlar  Intel  va  AMD  protsessorlar  orasida bo’ladi. Protsessor kompyuterdagi barcha buyruqlarni ishlab chiqaradi.