TOSHKENT VILOYATI CHINOZ TUMANIDAGI SUG’ORISH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH. - Ikrom Raxmonov; Indira Turdaliyeva (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Dunyoda hozirda ko’p mamlakatlar va xususan o’zimizning vatanimizda suvni tejash maqsadida tomchilatib va yomg’irlatib sug’orish kabi sug’orish tizimlari keng targ’ib qilinmoqda. Bu tadbirlar albatta suv resurslarini tejash maqsadida amalga oshirilmoqda. Ushbu maqomalada dunyo miqyosidagi va yurtimizdagi suv zahiralari va sug’orish tizimlari haqida aytilgan. Toshkent viloyati  Chinoz  tumanida  qo’llanilayotgan  sug’orish  usullarlari  va  qishloq xo’jaligi haqida ma’lumot berilgan.