MORFOLOGIYA O‘QITISHNING MAQSAD VA VAZIFALARI. - Xolbekova Sayyoraxon Amanjonovna; Parpiyeva Shohsanam Olimovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Morfologiya grammatikaning bir qismi bo‘lib, so‘zning shakllari, bu  shakllaming  hosil  bo‘lish  yo‘llari  va  so‘zlarning  ma’lum  belgilar  asosida guruhlarga, ya’ni so‘z turkumlariga bo‘linishini o‘rganadi. Shu bois, morfologiyani o‘qitishda asosiy e’tibor so‘zning tuzilishi, yasalishi, so‘z turkumlariga bo‘linishiga qaratiladi.  Ma’lumki,  o‘quvchilar  morfologiyaga  oid  dastlabki  ma’lumotlar  bilan boshlang'ich sinflarda tanishadilar. So‘zlarni otlar, sifatlar, sonlar, fe’llar, olmoshlar, yordamchi so‘zlar kabi guruhlarga ajratish boshlang‘ich sinfdan ularga ma’lum. Ona tilining izchil  kursidan beriladigan bilim,  malaka, ko‘nikmalar  avvalo boshlang‘ich sinflarda egallangan bilimlar, malaka va ko‘nikmalaming mantiqiy davomi sanaladi. Shunga qaramasdan akademik litseylar va maktablarda ham morfologiyaning o‘qitilish vazifalarini ushbu maqola orqali qayta ko‘rib chiqildi.