TUB SONLARNI HOSIL QILISH USULLARI VA ULARNING TAQSIMOTI - Karimov Abdukodir Abdisalomovich; Ergasheva Farida Yunus qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: tub sonlar kriptografik tizimlarning eng quyi va asosiy qismini tashkil etganligi va ularning chidamliligini belgilaydigan unsur bo‘lganligi sababli tub sonlarni  to‘g’ri  tanlash,  ularni  turli  usullar  bilan  hosil  qilish  muhim  hisoblanadi. Ularning chidamliligini tekshirish uchun esa bir qancha algoritmlarni o‘z ichiga olgan test  sinovlarni  mavjud.  Ushbu  maqolada  yuqorida  sanab  o‘tilgan  testlar,  ularning ishlash tartibi va kriptologik ahamiyati yoritilgan. Hamda tub sonlarning son o‘qida yoyilishi ham ma’lum teoremalar va grafiklar yordamida yoritildi.