O’SMIR YOSHDAGI BOLALARDA AXBOROT VOSITALARIGA NISBATAN IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TUSHUNCHALARNI SHAKLLANTIRISH - Karimova Nilufar Ergashevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada axborot xurujlarining yosh avlodga xususan  o’smirga va  jamiyatga  salbiy    ta’siri  haqida  so’z  boradi.  Mafkuraviy  siyosiy  ziddiyatlar, ommaviy  madaniyat  axborot  xavf  omilini  keltirib  chiquvchi  deb  qaraladi.Axborot-psixologik  xavfsizlikni  tadqiq  etgan  olimlarning  izlanishlariga  diqqat  qaratiladi.  O’smirlik  davrida  axborot-psixologik  xavfsizlikni  keltirib  chiqaruvchi  va  bartaraf etuvchi omillar yoritildi.