YURAK ISHEMIK KASALLIKLARINI OLDINI OLISH BO'YICHA CHORA TADBIRLAR. - Jurayeva Fotima Oribjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Yurak ishemik kasalliklari, yurak-qon tomir tizimining eng keng tarqalgan va jiddiy kasalliklaridan biri bo'lib, bu kasalliklar yurak mushaklariga qon yetkazib beruvchi tomirlarning torayishi yoki to'siqlanishi natijasida yuzaga keladi. Bu holat  yurak  mushaklarining  kislorod  va  oziq  moddalarini  yetarli  darajada  olishiga to'sqinlik  qiladi,  bu  esa  yurak  xuruji,  insult  va  boshqa  jiddiy  asoratlarni  keltirib chiqarishi  mumkin.  Shuning  uchun,  yurak  ishemik  kasalliklarini  oldini  olish  juda muhimdir. Ushbu maqolada yurak ishemik kasalliklarini oldini olish bo'yicha chora-tadbirlar haqida ma'lumotlar berilgan.