XORIJIY DAVLATLARDA TALABALARGA MOLIYAVIY YORDAM DASTURLARI VA ULARNING TA’LIM SIFATIGA TA’SIRINI TAHLILI - Mirzayeva Muhlisa Ubaydullo qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Xozirgi kunda oliy ta’lim sifatini yanada takomillashtirish ishlari amalga oshirilmoqda.Xususan,oliy ta’lim tashkilotlarida tahsil olishni istagan yoshlar uchun davlat ta’lim standartlariga m uvofiq nodavlat oliy ta’lim tashkilotlarining ham soni ortib bormoqda.Bu albatta bakalvr darajasiga yetishmoqchi bo‘lgan yosh-avlodga imtiyozli shaklda,hamdaoliy ta’lim tashkilotlari orasida konkurent munosabatlarning o‘rnatilishini,ta’lim sifatini yanada oshirishni talab qiladi. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanib borishi natijasida,oliy ta’lim tashkilotlarida tahsil olayotgan talabalarga ham moliyaviy yordam dasturlarining joriy qilingani bejiz emas.