VORISLIK VA CHATISHTIRISH. - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; No‘monova Qoriyaxon Mo‘sinjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqola  sun’iy  intellekt  tizimlarida  bilimlarni  boshqarish  va  ulardan foydalanishning  ikki  asosiy  yondashuvi  —  vorislik  (inheritance)  va  chatishtirish (combination) haqida. Vorislik texnikasi obyektga yo‘naltirilgan yondashuv asosida bilimlarni  ierarxik  tashkil  qilish  imkonini  bersa,  chatishtirish  turli  manbalarni birlashtirish orqali yangi bilimlar yaratish imkoniyatini taqdim etadi. Ushbu maqolada har ikkala yondashuvning nazariy asosi, amaliy tatbiqlari va ularni qo‘llashda duch kelinadigan qiyinchiliklar keng yoritilgan. Shuningdek, vorislik va chatishtirishning birgalikdagi  qo‘llanilishi  sun’iy  intellekt  tizimlarining  moslashuvchanligini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan.