NEYROKOMPYUTERLAR ARXITEKTURASI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Abdusamadova Vasila Elyorjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Neyrokompyuterlar,  inson  miyasining  ishlash  prinsipiga  asoslangan  sun'iy intellektning bir turi sifatida, murakkab hisoblash vazifalarini bajarish, ma'lumotlarni analiz qilish, va xulosa yasash qobiliyatiga ega. Bu maqolada neyrokompyuterlarning asosiy  tuzilishi,  ishlash  prinsiplari,  va  turli  sohalardagi  qo'llanilishini  o'rganildi.  Shuningdek,  neyrokompyuterlarning    rasmlarni  tanish,  tabiiy  tilni  qayta  ishlash, o'yinlar  va  bashorat  qilish  kabi  turli  sohalardagi  qo'llanilishi  haqida  ma'lumotlar berildi.  Ushbu  maqolada  neyrokompyuterlar  va  ularning  arxitekturasi  haqida tadqiqotchilar,  muhandislar,  va  texnologiya  sohasidagi  mutaxassislar  uchun mo'ljallangan  ma`lumotlar  mavjud.  Bu,  shuningdek,  sun'iy  intellektning  asosiy tushunchalari  va  qo'llanilish  sohalarini  o'rganyotgan  o`quvchilar,  talabarga  ham foydalidir.