DATA MINING METODLARI - Isroiljon Tojimamatov; Xatamova Fotimaxon Shavkatjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada data mining (ma'lumotlarni  olish) jarayonining bosqichlari va asosiy metodlari tahlil qilinadi. Data mining texnikalari katta hajmdagi ma'lumotlarni tahlil qilish, ular asosida foydali bilimlarni ajratib olish uchun qo‘llaniladi. Maqolada data  miningning  umumiy  bosqichlari,  jumladan,  ma'lumotlarni  yig‘ish,  tozalash, transformatsiya  qilish,  aniqlash,  baholash  va  qo‘llash  jarayonlari  haqida  ma’lumot beriladi. Shuningdek, klassifikatsiya, klasterlash, assotsiatsiya qoidalari, regressiya va anomaliya aniqlash kabi asosiy data mining metodlari yoritiladi. Ushbu maqola data mining  jarayoni  va  uning  turli  sohalarda  qo‘llanilishi  haqida    tushunchalarni kengaytirishga yordam beradi.