TAKSONOMIYA USULLARI VA TAJRIBA BERILGANLARNI BOSHLANG‘ICH TAHLILI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Qo‘shaqova Dilshoda Robiljon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Taksonomiya ilm-fan sohasida tizimlashtirishning muhim vositasi hisoblanadi.  U  biologik  turlardan  tortib,  axborot  texnologiyalari,  iqtisodiyot, pedagogika va boshqa ko‘plab sohalarda keng qo‘llaniladi Ushbu maqola taksonomiya usullari  va  tajriba  berilgan  ma'lumotlarni  boshlang'ich  tahlil  qilish  jarayonini  tahlil qiladi. Taksonomiya tushunchasi, uning tarixi va amaliy sohalarda qo‘llanilish usullari keng yoritilgan. Shuningdek, berilgan ma'lumotlarni tozalash, tasvirlash va statistik ko‘rsatkichlarni  hisoblash  bosqichlari  batafsil  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  turli sohalarda  taksonomiya  usullarini  qo‘llashning  ahamiyati  va  samaradorligi  misollar orqali ko‘rsatib berilgan.