SUN’IY INTELLEKTNING O‘ZBEKISTONDA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Xafizova Muhlisa Rahmatjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqola  sun’iy  intellektning  O‘zbekistonda  rivojlanishiga bog’liq  bo‘lib,  uni  turli  sohalardagi  muhim  qo‘llanilishi  haqida  batafsil  ma’lumot beradi.  Sun’iy  intellektning  yurtimizda  rivojlanish  tendensiyalari  ko‘rib    chiqiladi: tabiiy tilni qayta ishlash, nutqni tanlab olish, raqamli iqtisodiyot, raqamli inovatsiyalar va  hokazo.  Bundan  tashqari  maqolada  hozirgi  kunda  sun’iy  intellekt  qay  darajada rivojlanib  ketayotgani,  uning  salbiy  va  ijobiy  tomonlari  nimalardan  iborat  ekanligi hamda  bu  sohaning  kelajakdagi  istiqbollari  haqida  ma’lumotlar  keltirilib  o‘tilgan. Qisqacha qilib aytganda ushbu maqola orqali sun’iy intellektning O‘zbekistonda tezlik bilan rivojlanib kelayotganini ko‘rishimiz mumkin.