DATA MINING TEXNOLOGIYALARI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Xafizova Muhlisa Rahmatjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqola  Data  Mining  sohasi,  uning  texnologiyalari, rivojlanish hamda qo‘llanilish sohalari haqida yozilgan bo‘lib, bunda ushbu mavzular yuzasidan  batafsil  ma’lumot  beriladi.  Hozirgi  kunda  Data  Mining  sohasiga qaratilayotgan  e’tibor,  unga  bo‘lgan  ehtiyojlar  yuzasidan  so‘z  yuritiladi.  Uning vazifalari,  prognozlash  va  vizualizatsiya  kabi  imkoniyatlari  muhokama  qilinadi. Qisqacha  qilib  aytganda,  ushbu  maqola  orqali  Data  Mining  sohasining  istiqboli, vazifasi, barcha imkoniyatlari haqida to‘lqonli ma’lumotlar keltirilib o‘tiladi.