SUN'IY INTELLEKTNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; To’ychiyeva Moxira Husniddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Sun'iy intellektning afzalliklari va kamchiliklariga o'tishdan oldin, keling,  birinchi  navbatda  AI  nima  ekanligini  tushunib  olaylik.  Qushlarning  nigohi nuqtai nazaridan, AI kompyuter dasturiga mustaqil fikrlash va o'rganish qobiliyatini beradi.  Bu  biz  odatda  odamlarga  tayanadigan  narsalarni  qilish  uchun  inson  aqlini (shuning uchun sun'iy) mashinalarga simulyatsiya qilishdir. Ushbu texnologik mo'jiza oddiy avtomatlashtirishdan tashqariga chiqadi va keng spektrni o'z ichiga oladi. AI qobiliyatlari- mashinalarga insonga o'xshash tarzda tushunish, fikr yuritish, o'rganish va o'zaro ta'sir qilish imkonini beradigan qobiliyatlar.