BIG DATA TEXNOLOGIYALARI SOHASIDAGI YIRIK XALQARO LOYIHALAR - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; To’ychiyeva Moxira Husniddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Big  Data  texnologiyalari  sohasidagi  yirik xalqaro loyihalar va ularning ahamiyati tahlil qilingan. Katta hajmdagi ma'lumotlardan samarali foydalanish uchun yirik tashkilotlar tomonidan amalga oshirilayotgan xalqaro loyihalar  misollarida  Big  Data  texnologiyalari  ilm-fan,  tibbiyot,  biznes  va  davlat boshqaruvi kabi sohalarda qanday o‘zgarishlar qilishga sabab bo‘layotgani ko‘rsatib berilgan.  Ushbu  loyiha  va  dasturlar  ma'lumotlarni  qayta  ishlashda  samaradorlikni oshirish, global muammolarni hal qilish va innovatsiyalarni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi.  Maqolada  ushbu  xalqaro  loyihalarning  maqsadlari,  funksiyalari  va zamonaviy jamiyatdagi roli keng yoritilgan.