MUDDATIDAN OLDIN TUG’ILGAN CHAQALOQLARDA HAMSHIRALIK PARVARISHINING XUSUSIYATLARI - Murodova Gulira’no Boyqo’zi qizi; Abduhalimova Mohimbonu Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Ushbu  maqolada  muddatidan  oldin  tug’ilgan  chaqaloq,  uning  belgilari, chalalik darajalari, muddatidan oldin tug’ilgan chaqaloqlarni parvarish qilish, ular tanasida  termoregulatsiya  jarayonini  idora  qilish  xususiyatlari,  chala  tug’ilgan chaqaloqlarni ovqatlantirish ko’nikmalari, chala tug’ilgan chaqaloqlarda fiziologik holatlarning  kechishi  ,  hamda  chala  tug’ilgan  chaqaloqning  keyingi  rivojlanishi to’g’risidagi  bilimlar  yoritilgan.  Shuningdek,  chala  tug’ilishga  sabab  bo’luvchi omillar  va  bu  holatning  oldini  olish  chora-tadbirlari  to’g’risidagi  ma’lumotlar  keltirib o`tilgan.