MAVZU: MILLIY ADABIYOT VA UNING BUGUNGI KUNDA TUTGAN O'RNINI YOSHLARNING ONGIGA SINGDIRISH - To'rebayeva sarbinoz baxitovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu mavzu yoshlarning milliy adabiyotga bo'lgan qiziqishini oshirish,  uning  bugungi  kunda  jamiyatda  tutgan  o'rnini  anglashga  yordam  berish maqsadida taqdim etilgan. Milliy adabiyot o'z xalqining tarixini, madaniyatini, urf-odatlarini va tilini saqlab qolishda muhim rol o'ynaydi. Mavzuda adabiyotning yoshlar ongiga  singdirilishining  ahamiyati,  uning  milliy  qadriyatlarni  saqlash  va rivojlantirishdagi roli, shuningdek, zamonaviy jamiyatda adabiyotning yangi shakllari va  imkoniyatlari  haqida  gapiriladi.  Adabiyot  nafaqat  tilni  boyitish,  balki  ma'naviy-axloqiy qiyofani shakllantirishda ham o'ziga xos ahamiyatga ega. Yoshlarning o'zbek adabiyotiga  bo'lgan  hurmatini  oshirish,  uning  bugungi  kunda  jamiyatda  qanday ahamiyat kasb etayotganini tushuntirish orqali, ularga milliy adabiyotning qay darajada muhimligini va uning kelajakdagi rivojiga bo'lgan hissasini yetkazish maqsad qilingan.