HUDUDIY BRENDING TEXNOLOGIYASI SIFATIDA MAXSUS TADBIRLAR - Rizayeva Aziza Shermat qizi; Muxiddinov M.Sh. (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
АNNОTАTSIYА. Mazkur ilmiy maqolada hududiy brendingning texnologik asoslari va maxsus tadbirlar orqali uning rivojlanishi tahlil qilinadi. Hududiy brending, mamlakat yoki hududning  o‘ziga  xos  xususiyatlarini  dunyo  bo‘ylab  tanitish  maqsadida  amalga oshiriladigan strategik faoliyatdir. Maqolada hududiy brendingni yaratishda maxsus tadbirlarning ahamiyati, ularning brend yaratishdagi roli va amaliy misollar keltirilgan. Hududiy brend yaratishda madaniy, iqtisodiy va ijtimoiy omillar, shuningdek, maxsus tadbirlar va ularning muvaffaqiyatli boshqarilishi muhim o‘rin tutadi. Tadqiqotda  hududiy  brendning  rivojlanishida  maxsus  tadbirlar,  ular  orqali tashkil  etiladigan  xalqaro  ko‘rgazmalar,  festivallar,  forumlar  va  boshqa  ommaviy tadbirlarning  strategik  ahamiyati  yoritiladi.  Maxsus  tadbirlar  hududning  imidjini yaratishda,  investorlarni  jalb  qilishda,  turizmni  rivojlantirishda  va  mahalliy iqtisodiyotni  qo‘llab-quvvatlashda  muhim  vosita  bo‘lib  xizmat  qiladi.  Bunda,  eng asosiysi, tadbirlarning o‘ziga xoslik va muvaffaqiyatlilik darajasi nafaqat tadbirlarga qatnashayotgan  jamoatni,  balki  keng  auditoriyani  ham  qamrab  olgan  brendning mustahkamlanishiga hissa qo‘shadi.