QOBILIYAT, ISTE`DOD VA TALANT KABI PSIXOLOGIK XUSUSIYATLAR TALABA SHAXSINI NAMOYON ETUVCHI MUHIM OMIL SIFATIDA - O.I.Yadgarova; Tohirova Farzona Egamberdi qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya. "Qobiliyat, iste’dod va talant kabi psixologik xususiyatlar talaba shaxsini  nomoyon  etuvchi  muhim  omil  sifatida"  deb  nomlangan  maqolamizda  biz qobiliyat,  isteʼdod,  talant  kabi  tushunchalarning  asosiy  ilmiy  mohiyatini  qolaversa, ularning  har  biri  birgalikda  talaba  shaxsini  namoyon  etishda,  uning  rivojlanib muvaffaqiyatga  erishishida  qanday  ahamiyat  kasb  etishini  yoritib  berishga  harakat qilamiz. Umuman olganda, jamiyatda har bir insonning shaxs sifatida shakllanishiga turtki boʻladigan bu tushunchalarni manbalar asosida tahlil qilamiz.