BEMORLARNI OVQATLANTIRISH - Gapparova Gulbahor Malikovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Sun'iy  ovqatlanish  ko'p  yillar  davomida  tibbiyotda  qo'llaniladi.  Ilmiy ishlanmalar sizga o'z xususiyatlarini doimiy ravishda oshirishga imkon beradi. Qiyin holatda to'laqonli odam uning tiklanishida hal qiluvchi omil bo'lishi mumkin. Sun'iy ovqatlanish va malakali tashkil etishning tegishli tanlovi va malakali tashkil etilishi muhim  ahamiyatga  ega  -  faqat  bemorning  tanasi  kasallikka  olib  keladi  eng  kam yo'qotish Va to'liq tiklandi. Sun'iy ovqatlanish kontseptsiyasi