SHAXSDA O‘Z – O‘ZINI ANGLASH PSIXOLOGIK MUAMMO SIFATIDA - O.I.Yadgarova; S.A.Erkinova (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya:  Insoniyatning eng qadimiy va doimiy savollaridan biri – “Men kimman?” degan savoldir. Bu savol nafaqat falsafiy, balki psixologik jihatdan ham muhim  ahamiyatga  ega.  O‘z-o‘zini  anglash,  o‘zligini  tushunishga  intilish  har  bir insonning  hayotiy  yo‘lida  uchraydigan  muhim  bosqichlardan  biridir.  Ammo,  bu jarayon har doim ham oson kechmaydi. Ko‘p hollarda o‘z-o‘zini anglash shaxs uchun psixologik muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Ushbu maqolada biz o‘z-o‘zini anglashning  murakkab  jarayonini,  uning  psixologik  muammo  sifatida  namoyon bo‘lishini, bu muammolarning sabablarini va ularni yengish yo‘llarini chuqur tahlil bilan o'rganamiz.