BANK TIZIMLARIDA KIBERJINOYAT TAHDIDLARI: ULARNI ANIQLASH VA OLDINI OLISH STRATEGIYALARI - Jorayev Biloliddin Sherali o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Anotatsiya.  Ushbu  maqolada  zamonaviy  bank  tizimlarida  kiberjinoyatlar tahdidlari va ularni aniqlash hamda oldini olish bo‘yicha samarali strategiyalar tahlil qilinadi. Banklarga qaratilgan asosiy kiberjinoyat usullari, jumladan, fishing, DDoS hujumlari, zararli dasturlar va insider tahdidlar ko‘rib chiqiladi. Maqola, shuningdek, kiberjinoyatlarga  qarshi  sun’iy  intellekt,  ikki  faktorli  autentifikatsiya  va  shifrlash texnologiyalaridan foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.