O‘ZBEKISTONDA KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Namozov Sadulla Namozovich; Gapparov Zokirjon Bozorovich; Mingturayev Abdusalom Abdumalik oʼgʻli (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonning  barqaror  rivojlanish strategiyasida  kambag‘allikni  qisqartirish  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Mamlakatda olib borilayotgan islohotlar, qabul qilingan milliy dasturlar va xalqaro tajribalar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada statistik ma‘lumotlar asosida mavjud holat va ularning natijalari ko‘rib chiqilib, ilmiy-metodologik yondashuvlar xususiy taklif va tavsiyalar berilgan.