INGLIZ TILI MAQOLLARI HAQIDA MA’LUMOT - Choriyeva Dilnoza (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  ingliz  tilidagi  maqollar,  ularning  tarixi,  lingvistik  tahlili, struktura  xususiyatlari  va  madaniyat  bilan  bog’liqligi  haqida  batafsil  ma’lumot berilgan. Maqollarning qisqalik, aniq ifoda va tasviriylik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek,  maqollarning  zamonaviy  tildagi qo’llanilishi va  ular  orqali  o’ziga  xos hayotiy saboqlarni olishning ahamiyati ko’rsatilgan. В  данной  статье  рассматриваются  английские  пословицы,  их  история, лингвистический  анализ,  структурные  особенности  и  их  связь  с  культурой. Также анализируется краткость, точность выражений и использование метафор в  пословицах.  В  статье  обсуждается  современное  использование  пословиц  в языке и их роль в передаче жизненных уроков. This  article  discusses  English  proverbs,  their  history,  linguistic  analysis, structural features, and their connection with culture. The article also examines the brevity, precision of expression, and use of metaphors in proverbs. Furthermore, the modern  use  of  proverbs  in  language  and  their  role  in  conveying  life  lessons  are explored.