KICHIK FERMERLARNI QO'LLAB-QUVVATLASH VA QISHLOQ IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISH - Mirzaaxmedov Zafar Anvar o’g’li; Mirzaaxmedova Nargiza Abdumumin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2025)
Annotatsiya:  Kichik  fermerlar  qishloq  xo'jaligi  tizimining  muhim  tarkibiy qismini  tashkil  etadi.  Ular  ko'pincha  oziq-ovqat  ta'minoti,  iqtisodiy  barqarorlik  va ijtimoiy rivojlanishning asosi bo'lib xizmat qiladi. Shu bilan birga, kichik fermerlar qishloq  xo'jaligining  samaradorligi  va  raqobatbardoshligini  oshirishda  katta  rol o'ynaydi. Biroq, ular ko'pincha moliyaviy cheklovlar, texnologik inqirozlar, resurslar yetishmasligi  va  bozor  imkoniyatlarining  cheklanganligi  kabi  qiyinchiliklarga  duch keladi.  Kichik  fermerlarga  qo'llab-quvvatlash  va  ularning  qishloq  iqtisodiyotini rivojlantirish  uchun  quyidagi  asosiy  yondashuvlar  va  strategiyalarni  ko'rib  chiqish mumkin.