QARIYALARDA ALTSGEYMER VA PARKINSON KASALLIGINING KECHISHI - Abduraimova Kenjaxon Abduxalilovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Alsgeymer  kasalligi (sinonimlari:  idiopatik  sindrom,  titroq  falaj  (qoʻl-oyoqlarining titrashi), shuningdek, Alsgeymer kasalligi keksalik demensiyasi)—demansning  eng  keng  tarqalgan  shakli,  neyrodegenerativ  kasallik ilk  marta 1907–yilda nemis psixiatri Alois Alzheimer tomonidan tasvirlangan. (1864-1915). Qoida  tariqasida,  u  65  yoshdan  oshgan  odamlarda  uchraydi. 2006–yilda 26,6 million  kishi  global  kasallanishni  tashkil  etdi  va  2050–yilga  kelib bemorlar soni toʻrt baravar oshishi mumkin