TIL VA FIKRLASH O‘RTASIDAGI BOG‘LANISH - Patidinova Marjona Murojiddin qizi; Kabulova U.S (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Til  va  fikrlash  o‘rtasidagi  bog‘lanish  murakkab  va  ko‘p  qirrali jarayondir.  Turli nazariyalar  orqali bu jarayonning ijtimoiy, psixologik  va  madaniy jihatlari  o‘rganilgan.  Til  nafaqat  aloqa  vositasi,  balki  fikrlash  jarayonining  asosiy elementi  sifatida  xizmat  qiladi.  Shuningdek,  metaforalar  va  ichki  nutq  kabi tushunchalar bu bog‘lanishni yanada chuqurlashtiradi.