MUSTAQIL TAʼLIMNI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TASHKIL ETISH TEXNOLOGIYASI - Abduraxmanov Zafar Batirovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Maqolada  oliy  taʼlim  tizimida  raqamli  texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati  va zaruriyati  asoslangan, kredit-modul tizimida  mustaqil taʼlimni tashkil etishning hozirgi holati tahlil etilgan. Mustaqil  taʼlimni  tashkil  etishda  telekommunikatsiya  oʻquv  loyihalaridan foydalanish  boʻyicha  loyiha  mazmuni  yoritilgan.  Telekommunikatsiya  oʻquv loyihalarining  mazmun-mohiyati,  uning  turlari,  telekommunikatsiya  loyihalarini samarali  tashkil  etish  yoʻllari  va  bosqichlari  hamda  tashqi  baholashni  tashkil  etish metodikasi  ochib  berilgan.  Oʻzbekiston  oliy  taʼlim  tizimi  uchun  yaratilishi loyihalanayotgan  telekommunikatsiya  oʻquv  loyihasining  xorijiy  analoglardan  farq qiladigan  mezonlari  va  loyihani  amalda  qoʻllash  natijasida  erishiladigan  natijalar keltirilgan.