MASHINASOZLIKDA TOPOLOGIK ANALIZ ORQALI DETAL MUSTAHKAMLIKNI SAQLAB QOLGAN HOLDA MASSASINI KAMAYTIRISH. - X. M. Mamaraximov; Zohid Umurzoqov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аnotatsiya:  ushbu  maqolada  mashinasozlikda  topologik  analiz  orqali  detal mustahkamlikni  saqlab  qolgan  holda  massasini  kamaytirish  masalalari  yoritilgan. Solidworks  va  Ultimaker  Cura dasturi  orqali topologik  analiz  natijasini real haotga tatbiq qilish haqida ma’lumotlar.