IQTISODIY JARAYONLARNING MODELLARI: NAZARIY YONDASHUVLAR VA ASOSLASHLAR - Akmal I. Sotvoldiyev; Anvar A. Chorshanbiyev (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Zamonaviy iqtisod va moliya fanlari modellashtirish usullaridan vosita sifatida faol foydalanadi, uning yordamida inson davom etayotgan jarayonlarni vizual tarzda tasavvur qiladi,  voqealarning  keyingi rivojlanishini bashorat qiladi  va kerak  bo‘lganda  inqirozli  vaziyatlarning  oldini  olish  uchun  dastlabki  parametrlarga tuzatishlar kiritadi. Iqtisodiy jarayonlarni modellashtirish parametrlari va usullari javob berishi kerak bo‘lgan talablar ko‘rib chiqiladi va asoslanadi.