MAKTAB TA’LIMIDA NIZOLARNI BOSHQARISHNING KONSTRUKTIV OMILLARI - Tojiboyeva Gulxumor Raxmonjonovna; Ali Manzul Abdullo o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Ushbu maqolada maktab ta’limida o‘quvchilar va o‘qituvchilar o‘rtasidagi nizolarni konstruktiv boshqarish omillari tahlil qilinadi. Maktab muhitida nizolarni muvaffaqiyatli boshqarish ta’lim  jarayonining samaradorligini oshirish va ijobiy  psixologik  muhitni  shakllantirishga  xizmat  qiladi.  Tadqiqotda  jinsiy  farqlar asosida  korrelyatsion  tahlil  o‘tkazilib,  nizolarni  boshqarishning  turli  omillari o‘rtasidagi bog‘liqlik darajasi aniqlanadi.