VIRUSLI INFEKSIYALARNI QIYOSIY TASHXISLASH USULLARI - Xudoyarova G.N.; Raxmatova Dilxiroj; Choriyev Azimjon; Murodillayeva Pokiza (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mavzuning dolzarbligi: Har yili millionlab odamlarga virusli infeksiyalar ta'sir ko‘rsatadigan muhim omillar  muammo hisoblanadi. Ushbu mikroskopik bosqinchilar keng tarqalgan shamollashdan tortib og‘ir nafas olish kasalliklari va hatto pandemiyaga qadar keng ko‘lamli kasalliklarni keltirib chiqarishi mumkin. Virusli infeksiyalar butun dunyo  bo‘ylab  olimlar  va  tibbiyot  mutaxassislari  tomonidan  keng  qamrovli o'rganilgan. Virusologiya sohasidagi tadqiqotlar bizga viruslarning tabiatini, ularning yuqish  yo‘llarini  va  kasalliklarni  keltirib  chiqarish  mexanizmlarini  yaxshiroq tushunishga imkon beruvchi muhim yutuqlarga erishdi.          Ushbu  davom  etayotgan  tadqiqot  samarali  profilaktika  strategiyalari, diagnostika  vositalari  va  terapevtik  tadbirlarni  ishlab  chiqishda  hal  qiluvchi  rol o'ynaydi.  Ushbu  maqolada  biz  virusli  infeksiyalarning  nozik  tomonlarini  ko‘rib chiqamiz, ushbu mavzu bo‘yicha olib borilgan tadqiqotlar darajasini va uning aholi salomatligiga ta'sirini o'rganamiz.