SINTAGMA VA UNING QOʻLLANILISHI - Mirzaoripova Guljahon; Ismanova Odina (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqolada sintagma tushunchasi va uning tilshunoslikdagi ahamiyati,  turli  turlari  va  qoʻllanilish  joylari  ko‘rib  chiqiladi.  Sintagma  —  so‘zlar guruhidir,  u  ma'lum  bir  ma'no  va  struktura  bilan  birlashadi.  Maqola  sintagmaning tilshunoslikdagi  o‘rni,  uning  grammatik  va  semantik  jihatlari,  shuningdek, sintagmalarning turli tillarda qanday ishlatilishi haqida ma'lumot beradi.