GOMEOTIK GENLARNING BUTUN TANA SEGMENTLARI YOKI TUZILMALARIDA RIVOJLANISH BELGILARI - Hayitov Sirojbek Ilhomjon o`g`li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Gomeotik  genlar tananing  maʼlum  qismi  yoki  tuzilmasining rivojlanishini yoʻnaltiruvchi bosh regulyator genlar hisoblanadi. Agar  gomeotik  genlarning  aktivligi  mutatsiyalar  tufayli  oshib  ketsa  yoki kamaysa, tana tuzilmalari notoʻgʻri rivojlanadi, bu esa baʼzan fojia bilan yakun topishi mumkin! Aksariyat  hayvonlarning  gomeotik  genlari gomeodomen va Hox genlari deb nomlangan qismlarni oʻz ichiga oluvchi transkripsiya faktor oqsillarini kodlaydi.