OʻRGANILAYOTGAN TILDA TOVUSHLAR QISQARISHI (REDUKSIYA TURLARI) - Darmonqulova Mohinur; Ismanova Odina (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tovushlar  qisqarishi  (reduksiya)  fenomeni o'rganiladi. Tovushlarning qisqarishi tilshunoslikda so'zlar va frazalarda tovushlarning o'zgarishi,  yo'qolishi  yoki qisqarishini anglatadi. Maqolada tovushlar qisqarishining turlari, sabablari, Oʻzbek tilidagi xususiyatlari va boshqa tillardagi misollar keltiriladi. Shuningdek, rus va ingliz tillarida tovushlar qisqarishi jarayonlari taqqoslanadi.