FUNKSIYA TUSHUNCHASI. - Jabborova Go'zalxon Omonjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada funksiya tushunchasining mohiyati batafsil tahlil qilingan.  Funksiya,  kiruvchi  va  chiquvchi  o'zgaruvchilar  o'rtasidagi  bog'lanishni ifodalovchi  asosiy  matematik  tushuncha  sifatida  qaraladi.    Shuningdek,  funksiya tushunchasining matematik modellar yaratishdagi roli va turli sohalardagi ahamiyati ko'rsatilgan. Funksiya tushunchasi nafaqat matematik bilimlarni oshirishga, balki real hayotdagi  muammolarni  hal  qilishda  ham  muhim  ahamiyatga  ega  ekanligi ta'kidlangan.