TURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDA MAMLAKATNING TURIZM SALOHIYATINI YANADA RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - A’zamov Saidakbarxon Avazxon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  mamlakatimizda  turizm  soxasi  yanada rivojlantirishda  amalga  oshirilayotgan  ishlarga  alohida  ahamiyat  qaratilgan. Mamlakatimda  turizm  sohasini  qayta  jonlantirish  strategiyasini  ishlab  chiqishda turizmni rejalashtirish majmuaviy yondashuv asosida, turizm sohasining maqsadi va mahalliy aholi manfaatlari, milliy va mintaqaviy iqtisodiyotning barqaror rivojlanish yo‘nalishlari  uyg’unlashtiradigan  turizmni  tiklash  bo‘yicha  strategik  rejani  ishlab chiqishni taqozo qilmoqda. Mamlakatda sayohat va dam olish uchun xavfsiz turizm zonalarini  hamda  imijini  mustahkamlash,  turizm  tarmog‘i  uchun  kadrlar tayyorlash, qayta tayyorlash va malakasini oshirish tizimini takomillashtirish ham soha oldidagi dolzarb vazifalarni o‘z ichiga oladi.