BIOLOGIK TURLARINING PAYDO BO’LISHI - Teshaboyev Tolib (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu tezisda Tur tushunchasini tarixiy kontseptual rivojlanishi. Tur  tarifi.  Tur  mezonlari.    Morfologik  farqlanishi.  Fiziologik  va  bioximiyaviy farqlanishi. Geografik  farqlanishi. Genetik farqlanish turning asosiy mezoni sifatida. Turning yaxlit bir  butunligi, diskretligi. Agarn va partenogenetik organizmlarga tur tarifini qolash  xususiyati. Tur strukturasi va tarkibi o‘rganildi.