TENDER SAVDOLARIDA RAQOBATGA ZID XATTI-HARAKATLARGA HUQUQIY BAHO BERISH - Shermatova Dinora Umid qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tender savdolarida raqobatga zid xatti-harakatlar turlari, ularning belgilari, shuningdek kartel kelishuvlari, davlat xaridlari jarayonlari, davlat xaridlari jarayonida o‘tkaziladigan tenderlarda raqobatga zid xatti-harakatlarni aniqlash,  raqobat  qonunchiligini  buzganlik  uchun  javobgarlik  asoslari  va qonunchillikka  zid  xatti-harakatlar  sodir  etilishining  oldini  olish  asoslari,  ,  ushbu mavzuga oid bo`lgan qonunchilik hujjatlari, Amerika, Yaponiya, kabi davlatlarning tender savdolarini tartibga solish asoslari tahlil qilindi. Shuningdek yuqorida nomlari sanab  o`tilgan  mamlakatlarning  huquqiy  tizimlari  va  milliy  qonunchilikning  o`zaro o`xshash va farqli jihatlari tahlil qilindi.